2012. december 20., csütörtök

MAJA CSOKOLÁDÉS TRÜFFEL

Ez aztán tényleg különleges élmény lesz, kifejezetten ínyenceknek. Mivel azonban nagyon egyszerű dolog elkészíteni, bárki nekifoghat és elindulhat az ínyenccé válás útján. Cukor nincs benne, de nem is fog hiányozni.  Soha jobb alkalom nem lesz elkészíteni, hiszen jön a Karácsony, amikor kicsit engedékenyebbek lehetünk a ritka élvezetek javára. Saját fogyasztára is kitűnő, vendéjeket megkínálni szintén, celofánzacskóban némi díszítéssel csomagolva pedig ideális ajándék, vagy kísérő a nagyobb ajándékhoz.

Hozzávalók:
30 dkg 85 %-os csokoládé darabokra törve
1 narancs reszelt héja
1 tk őrölt fahéj
negyed tk csilipor
1 rúd vanília
csipetnyi finomítatlan tengeri só
1 csésze zsíros kókusztej
1 ek kókuszolaj
kakaópor a hempergetéshez

Elkészítés:
A durvára tört csokoládét tegyük egy keverőtálba a narancshéjjal, fahéjjal, csiliporral, a vanília kivájt belsejével és a sóval együtt.
A kókusztejet és a kókuszolajat egy magas falú serpenyőben kis lángon melegítsük fel, de nem forrásig.
A meleg kókusztejet öntsük rá a csokoládés keverékre és egy fakanállal keverjük folyamatosan, mire a csokoládé elol-vad, és az egész keverék sima, egyenletes lesz.
Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és ebbe öntsük át a krémet. Tegyük hűtőbe 8 - 12 órára, vagy leg-jobb, ha éjszakára.
A megkeményedett csokoládét vegyük ki a formából és húzzuk le róla a sütőpapírt. Vagdossuk fel falatnyi amorf darabokra, amelyeket megforgatunk kakaóporban és így tálaljuk.
Akármeddig eláll, és ha csak nincs extrém kánikula, felesleges hűtőben tartani, szobahőmérsékleten sem lesz semmi baja – hacsak meg nem eszik idő előtt. 

 

Kép Maja csokoládé

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése